Google+ Followers

Followers

CHURP-CHURP

EZYTOPUP

CARI DI SINI

Loading...

Thursday, September 30, 2010

THE BLACK CAT VS THE RED DEVILS

Assalamualaikum..
Pada hari sabtu ini, pasukan manchester united akan berkunjung ke stadium of lights untuk menentang pasukan sunderland..

PERLAWANAN PIALA MALAYSIA PUSINGAN KEDUA PERINGKAT KUMPULAN A

PENGURUSAN KELANTAN TIDAK BERGOLAK

Assalamualaikum..

Ada desas-desus mengatakan prestasi hambar pasukan kelantan sekarang ini adalah disebabkan oleh masalah dalaman dalam pasukan kelantan.

kenyataan itu disangkal oleh pengurus pasukan the red warriors sendiri, azman ibrahim. beliau berkata prestasi hambar yang menyelubungi kelantan sekarang ini adalah kerana kurang kekuatan mental di kalangan pemain..

jadi ini juga menunjukkan jurulatih kelantan, b. sthianathan tidak harus dipersalahkan dan seelok-eloknya peminat memberi sokongan dan dorongan kepada pasukan, bukan mengeluarkan kenyataan yang boleh memusnahkan harapan peminat dan rakyat kelantan untuk menyaksikan kejayaan kelantan membawa pulang piala malaysia..

kelantan akan berkunjung ke stadium Tuanku Abdul Rahman di Paroi pada 3 oktober ini dan kita sebagai peminat dan penyokong kelantan seharusnya mendoakan kejayaan kelantan dan berharap agar pemain kelantan akan memberikan persembahan yang menarik dan corak permainan yang akan mengalah pasukan hobin jang hobin itu..

sekian..

KEPUTUSAN KUMPULAN C UCL 29 SEPTEMBER 2010

VALENCIA 0 MANCHESTER UNITED 1
RANGER 1 BURSASPOR 0

KEDUDUKAN KUMPULAN SELEPAS 2 PERLAWANAN
1. MANCHESTER UNITED 4 MATA
2. RANGERS 4 MATA
3. VALENCIA 3 MATA
4. BURSASPOR 0 MATA

VALENCIA 0-1 MANCHESTER UNITED


assalamualaikum..

pasukan the red devils telah menumpaskan pasukan tuan rumah yang digelar los che iaitu valencia dengan jaringan 1 gol tanpa balas. jaringan tersebut hadir pada minit 85 menerusi pemain gantian dari mexico, hernandez atau lebih dikenali dengan gelaran chicarito..

Wednesday, September 29, 2010

KESEBELASAN UTAMA BERTEMU VALENCIA

assalamualaikum..

siapakah yang akan membarisi kesebelasan utama pasukan manchester united bertemu dengan valencia awal pagi nanti..

ini kesebelasan utama manchester united pilihan saya
1.van der sar - penjaga gol
2.evra - pertahanan kiri
3.vidic - pertahanan tengah
4.rio ferdinand - pertahanan tengah
5.john o'shea - pertahanan kanan
6.nani - sayap kanan
7.fletcher - pemain tengah
8.owen hargreaves - pemain tengah
9.park jee sung - sayap kiri
10.michelle owen - penyerang
11.barbetov - penyerang

sekian

KELANTAN HILANG DUA TONGGAK PENTING

assalamualaikum..
berita agak kurang menyenangkan bagi penyokong pasukan kelantan..
dua tonggak utama kelantan, nor shahrul idlan dan khairul fahmi tidak dapat diturunkan kerana sedang berbakti kepada pasukan kebangsaan di vietnam..

ini adalah satu tamparan buat pasukan kelantan yang ingin memungut tiga mata di laman lawan yang mana ini ia adalah perlawanan penting..

walaupun kelantan mempunyai seorang lagi penjaga gol kebangsaan iaitu syed adney, tetapi penjaga gol ini kurang diminati oleh peminat. ini kerana penjaga gol ini sering kali melakukan kesilapan yang besar..

apa pun, saya berharap siapa pun penjaga gol pada perlawanan tersebut, saya minta agar jangan melakukan kesilapan. ini kerana jika kelantan menang perlawanan tersebut, semestinya semangat pemain dan penyokong akan lebih kuat..

semoga kelantan akan berjaya memenangi perlawanan ahad ini nanti dan diharap pemain akan lebih berhati-hati dan akan meningkatkan kreativiti dalam menghasilkan jaringan gol..

gomo kelate gomo
sekian

B. SATHIANATHAN MASIH DIPERLUKAN

assalamualaikum..
saya baru terbaca dalam satu blog yang menyentuh tentang jurulatih kelantan sekarang iaitu b. sathianathan..

mengikut blog tersebut, b. sathianathan telah dikritik oleh peminat dan ade sesetengah peminat yang meminta agar kudrat jurulatih ini dihentikan..

tetapi pengurus pasukan kelantan,azman ibrahim berkata khidmat b. sathianathan masih diperlukan oleh pasukan kelantan..

saya setuju dengan kata-kata pengurus kelantan tersebut. jika kelantan menukar jurulatih ketika keadaan kelantan masih tidak kosisten, ini boleh menyebabkan prestasi kelantan akan jatuh..

ape yang diperlukan oleh pasukan kelantan sekarang ini adalah penumpuan dalam setiap perlawanan..seelok-eloknya pemain kelantan diberikan motivasi agar pemain akan bermain dengan lebih baik serta keadaan mental yang baik..

cuba kita imbas kembali perlawanan ketika menentang kl plus fc di kota bharu yang lepas. oleh kerana kurang kekuatan dari segi mental, pemain mudah leka dengan kelebihan gol yang dijaringkan dan apabila pasukan lawan berjaya merapatkan kedudukan jaringan, mental pemain akan terganggu dan ini akan menyebabkan pemain hilang fokus dan membolehkan pihak lawan menjaringkan gol dalam tempoh masa yang singkat..

jadi pada pendapat saya, pihak pengurusan kelantan seharusnya dapat menilai prestasi pemain dan akan cuba untuk membantu meningkatkan balik mutu permainan kelantan yang agak kurang menarik buat masa ini..

diharap, pemain akan dapat membawa pulang tiga mata ketika berkunjung ke stadium paroi pada hari ahada ini dan akan memenangi kesemua perlawanan yang akan di tempuhi selepas ini..

saya sebagai peminat kelantan akan terus memberi sokongan kepada pasukan the red warriors ini..

gomo kelate gomo
sekian

Tuesday, September 28, 2010

JUMPA WOLVES DI PUSINGAN KEEMPAT PIALA CARLING CUP

manchester united telah diundi untuk bertemu dengan pasukan yang digelar wolves iaitu wolverhampton wanderers pada 25 oktober ini..

PEMAIN CEDERA DAN PEMAIN PULIH DARI KECEDERAAN
















pemain cedera:
pasukan manchester united diselebungi kecederaan dan yang terbaru ialah rooney dan ryan giggs. kedua-dua pemain tersebut mengalami kecederaan ketika manchester united seri dengan bolton di stadium reebok pada perlawanan liga inggeris yang lepas..

MANCHESTER UNITED BERTANDANG KE SEPANYOL


bagi perlawanan kedua ucl kumpulan c, pasukan the red devils akan bertemu dengan pasukan dari sepanyol, valencia..

perlawanan ini amat rumit bagi manchester united kerana pasukan lawan adalah pendahulu liga sepanyol dan pasukan valencia telah mencatatkan kemenangan dalam liga domestik dengan mengalahkan sporting gijon 2-0 manakala manchester united pula hanya mampu seri dengan bolton..

Monday, September 27, 2010

SEKADAR SERI

assalamualaikum
2-2 itulah keputusan yang dicapai oleh manchester united ketika bertandang ke reebok stadium semalam menentang pasukan tuan rumah, bolton wanderes..

Sunday, September 26, 2010

BERTEMU BOLTON DI TEMPAT LAWAN

tepat pukul 7 malam ini, pasukan manchester united akan bertandang ke stadium reebok untuk bertemu pasukan tuan rumah iaitu bolton wanderes..

Friday, September 24, 2010

KEPUTUSE PUSINGE PERTAMO PIALA MALAYSIA

PUSINGE PERTAMO 2010
KELANTAN 0 NEGERI SEMBILAN 1
SELANGOR PKNS 0 KELANTAN 1
KELANTAN 3 KL PLUS FC 3

PUSINGE PERTAMO 2009
PULAU PINANG 1 KELANTAN 2
KELANTAN 1 KEDAH 0
ATM 1 KELANTAN 2

RUMUSE PUSINGE PERTAMO PIALA MALAYSIA

pado 20 hb september 2010, tamat la pusinge pertamo sainge liga malaysia musim 2010 di mano kito menyaksike keputuse ye mengejutke..

pasuke the red warrior masih berado dale keadae kure seleso sebab hanye mene sekali, kaloh sekali de seri sekali. ini menunjukke kelate berada pado tahap ye tak leh peminot nok banggo sangat..

kalu musim lepas, kelate menunjukke prestasi ye menakjubke pado pusinge pertamo liga malaysia. kelate yang diletakke bersama kedah, pulau pine de ATM telah memenangi kesemua perlawane pado pusinge pertamo tapi pado pusinge kali ini amat tidak membanggoke..

apokah punco ye menyebabke perkara begini boleh berlaku sedangke pada sainge liga super, kelate telah menunjukkan prestasi ye sangat memukau sehinggo ke ado pengkritik suke meramal ke kelate ake jadi juara liga super..

seesungguhnyo pihak penguruse keno ambik berat hal ni de kajie perlu dilakuke supayo kelate ake berjaya membawok pule liga malaysia buat kali pertamo ke negeri cik siti we kembe ni. lamo doh peminot nok tengok pialo tu dok kat negeri kito..

jadi sayo sebagai peminat pasuke merah putih kito ni benar-benar berharap pasuke kito ake berjayo tahun ni..

wassalm

Thursday, September 23, 2010

KEPUTUSAN CARLING CUP PUSINGAN KETIGA

Scunthorpe United 2
19' JOSH WRIGHT
90' MARTIN WOOLFORD

Manchester United 5
23′ Darron Gibson
36′ Chris Smalling
49′ Michael Owen
54′ Ji-Sung Park
71′ Michael Owen

KEPUTUSAN KUMPULAN A PIALA MALAYSIA 20 SEPTEMBER 2010

KELANTAN 3 KL PLUS FC 3
NEGERI SEMBILAN 2 SELANGOR PKNS FC 3

KEDUDUKAN KUMPULAN A
1. NEGERI SEMBILAN 7 MATA
2. KELANTAN 4 MATA
3. SELANGOR PKNS FC 3 MATA
4. KL PLUS FC 2 MATA

Monday, September 20, 2010

EMM SERI LA PULAK

sedih bila melihat kepada laporan akhbar hari ini. sememangnya kelantan tidak berada di tahap yang sebenar apabila hanya mampu seri 3-3 dengan kl plus fc walaupun telah mendahului pada suatu ketika..

ini menunjukkan pertahanan kelantan tidak sekental ketika piala liga super yang dulu. betul jugak laporan tersebut sebabnya ketika 4 minit terakhir, pertahanan kelantan telah melepaskan 2 gol.. itu menunjukkan kelalaian pertahanan yang membinasakan impian kelantan untuk mencabar kedudukan negeri sembilan yang telah jauh dihadapan kerana telah berjaya mengalahkan lawannya.

seharusnya pemain harus sentiasa fokus terutama ketika telah mendahului pihak lawan kerana semestinya pihak lawan akan berusaha untuk mencari gol bagi menyamakan kedudukan atau pun untuk menjaringkan gol kemenangan..

apa pun saya berharap pasukan kelantan akan lebih berwaspada selepas ini dan saya merayu kepada pemain kelantan, tolong la jangan hampakan harapan dan impian kami untuk melihat pasukan kelantan menjulang piala berprestij itu..

saya akan terus berdoa agar pasukan kelantan akan terus berjaya pada perlawanan yang akan datang..

JERSI TERBARU PASUKAN MANCHESTER UNITED

Semalam, pasukan manchester united telah melancarkan jersi terbaru pasukan untuk perlawanan di tempat lawan..

Sunday, September 19, 2010

HARAPAN PEMINAT & PASUKAN KELANTAN

tepat pukul 8.45 mlm ini, pasukan the red warrior akan bertarung dengan pasukan yang digelar highway warrior iaitu pasukan kl plus di stadium sultan muhammad iv..

perlawanan ini amat penting kerana jika kelantan menang, pasukan akan berada di tangga teratas dan mengharapkan negeri sembilan tewas kepada atau seri kepada pasukan selangor pkns fc..

sekarang ini semangat pemain kelantan berada di tahap terbaik kerana telah berjaya menundukkan pasukan selangor pkns dengan jaringan 1-0 di stadium petaling jaya hasil jaringan akmal rizal pada minit ke 73..

peminat semestinya akan memenuhi stadium pada malam ini untuk memberi sokongan kepada pasukan kelantan agar pemain kelantan akan lebih bersemangat..

peminat juga berharap agar corak permainan kelantan pada malam ini lebih menarik dan diharap pasukan kelantan akan menggunakan teknik hantaran pendek supaya pasukan lawan tidak dapat menguasai bola dengan baik..

sama-sama la kita berdoa agar pasukan kelantan akan berjaya mendapat 3 mata berharga pada malam ini dan saya juga berharap agar pasukan kelantan dapat menjaringkan gol yang banyak supaya dapat menghiburkan peminat yang memenuhi stdium..sekian

KEMENANGAN PSIKOLOGI BUAT MANCHESTER UNITED

semalam adalah saat yang paling indah buat peminat dan penyokong pasukan the red devils apabila mereka telah berjaya mengalahkan musuh tradisi iaitu liverpool..

Friday, September 17, 2010

KEMENANGAN PENTING

perlawanan kedua bagi piala malaysia telah berlangsung pada malam ini dan kelantan telah mendapat kemenangan pertama pada malam ini dengan menewaskan selangor pkns fc dengan jaringan 1 gol tanpa balas..

perlawanan yang dilangsungkan di stadium petaling jaya itu amat bermakna kerana kemenangan tersebut akan mengubat kekalahan pada perlawanan pertama menentang negeri sembilan pada 3 hari yang lepas..

sememangnya kelantan telah menemui rentak kemenangan tapi dengan hanya 1 gol yang dapat dijaringkan, itu mungkin merisaukan peminat dan juga jurulatih sendiri..

apakah yang berlaku kepada penyerang pasukan kelantan..adakah kerana rehat yang panjang telah menyebabkan mereka kurang berbisa pada permulaan piala malaysia ini..

sesungguhnya ini amat membimbangkan jika pemain tidak cergas untuk baki perlawanan yang seterusnya kerana kemenangan amat penting bagi melayakkan kelantan ke peringkat suku akhir piala malaysia..

semua peminat semestinya mengharapkan kelantan akan mengulangi kejayaan musim lalu iaitu melayakkan diri ke peringkat akhir..

semoga kita mendoakan kejayaan pasukan merah putih kita..

KEPUTUSAN KUMPULAN A PIALA MALAYSIA 17 SEPTEMBER 2010

NEGERI SEMBILAN 1 KL PLUS FC 1
SELANGOR PKNS 0 KELANTAN 1

KEDUDUKAN KUMPULAN
1. NEGERI SEMBILAN MENANG 1 KALAH 0 SERI 1 MATA 4
2. KELANTAN MENANG 1 KALAH 1 SERI 0 MATA 3
3. SELANGOR PKNS MENANG 1 KALAH 1 SERI 0 MATA 3
4. KL PLUS FC MENANG 0 KALAH 1 SERI 1 MATA 1

Thursday, September 16, 2010

KEPUTUSAN KUMPULAN C UCL 14 SEPTEMBER 2010

MANCHESTER UNITED 0 GLASGOW RANGERS 0
BURSAPOR 0 VALENCIA 4

KEDUDUKAN KUMPULAN
1. VALENCIA
2. MANCHESTER UNITED
3. GLASGOW RANGERS
4. BURSAPOR

KEPUTUSAN KUMPULAN A PIALA MALAYSIA 14 SEPTEMBER 2010

KELANTAN 0 NEGERI SEMBILAN 1
KL PLUS 0 SELANGOR PKNS 1

KEDUDUKAN KUMPULAN
POS TEAM P M S K J B +/- MATA
1. NEGERI SEMBILAN 1 1 0 0 1 0 1 3
2. SELANGOR PKNS FC 1 1 0 0 1 0 1 3
3. KELANTAN 1 0 0 1 0 1 -1 0
4. KL PLUS FC 1 0 0 1 0 1 -1 0

KUMPULAN A PIALA MALAYSIA

KELANTAN
NEGERI SEMBILAN
KL PLUS FC
SELANGOR PKNS FC

JADUAL PERLAWANAN LIGA PIALA MALAYSIA BAGI PASUKAN KELANTAN

17 SEPTEMBER 2010
8:45:PM Selangor PKNS vs Kelantan Stadium MBPJ, Kelana Jaya

20 September 2010
8:45:PM Kelantan vs K.L PLUS FC Stadium Sultan Mohamad Ke-IV,Kota Bharu

3 October 2010
8:45:PM Negeri Sembilan vs Kelantan Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, NS

6 October 2010
8:45:PM Kelantan vs Selangor PKNS Stadium Sultan Mohamad Ke-IV,Kota Bharu

9 October 2010
8:45:PM Kuala Lumpur, PLUS FC vs Kelantan Stadium MBPJ, Kelana Jaya

KUMPULAN C UCL 2010/2011

manchester united (england)
valencia (sepanyol)
glasgow rangers (scotland)
bursapor (turki)

PIALA LIGA PUSINGAN KETIGA

22 Sep League Cup Scunthorpe United vs Manchester United A 19:45

JADUAL PERLAWANAN UCL

29 Sep UEFA Champions League Valencia CF A 19:45
20 Oct UEFA Champions League Bursaspor H 19:45
02 Nov UEFA Champions League Bursaspor A 19:45
24 Nov UEFA Champions League Glasgow Rangers A 19:45
07 Dec UEFA Champions League Valencia CF H 19:45

JADUAL PERLAWANAN BPL

SUN SEP 19 H LIVERPOOL
SUN SEP 26 A BOLTON WANDERERS
SAT OCT 2 A SUNDERLAND
SAT OCT 16 H WEST BROMWICH ALBION
SUN OCT 24 A STOKE CITY
SAT OCT 30 H TOTTENHAM
WED NOV 10 A MANCHESTER CITY
SAT NOV 13 A ASTON VILLA
SAT NOV 20 H WIGAN ATHLETIC
SAT DEC 4 A BLACKPOOL
SAT DEC 11 H ARSENAL
SAT DEC 18 A CHELSEA
SUN DEC 26 H SUNDERLAND
TUE DEC 28 A BIRMINGHAM CITY
SAT JAN 1 A WEST BROMWICH ALBION
TUE JAN 4 H STOKE CITY
SAT JAN 15 A TOTTENHAM HOTSPUR
SAT JAN 22 H BIRMINGHAM CITY
TUE FEB 1 H ASTON VILLA
SAT FEB 5 A WOLVERHAMPTON WANDERERS
SAT FEB 12 H MANCHESTER CITY
SAT FEB 26 A WIGAN ATHLETIC
SAT MAR 5 A LIVERPOOL
SAT MAR 19 H BOLTON WANDERERS
SAT APR 2 A WEST HAM UNITED
SAT APR 9 H FULHAM
SAT APR 23 H EVERTON
SAT APR 30 A ARSENAL
SAT MAY 7 H CHELSEA
SUN MAY 22 H BLACKPOOL

H: HOME A: AWAY

SEKADAR SERI TANPA JARINGAN

itulah keputusan perlawan antara manchester united dan rangers bagi perlawanan pertama kumpulan c untuk liga juara-juara eropah musim 2010/2011..

ANTONIO VALENCIA ALAMI KECEDERAAN


pemain sayap manchester united dan ecuador, antonio valencia tidak akan bermain untuk tempoh yang lama setelah mengalami patah pergelangan kaki ketika bertemu dengan pasukan rangers dari scotland ketika pertemuan bagi liga-liga juara eropah pada 14/09 yang lepas..

Wednesday, September 15, 2010

KEKALAHAN YANG MEMERITKAN

Semalam, 14/09/2010 pasukan Kelantan telah dikalahkan oleh pasukan dari selatan iaitu negeri sembilan dengan keputusan satu gol tanpa balas..

Sesungguhnya kekalahan semalam adalah amat memeritkan kerana perlawanan semalam ibarat perlawanan akhir piala malaysia edisi yang lepas..

nampaknya pasukan merah putih kita tidak dapat membalas dendam di atas kekalahan tersebut..

apa yang dapat saya perhatikan dari perlawanan semalam, corak permainan pasukan kelantan agak berbeza dengan corak perlawanan yang digunakan dalam liga super..

semasa di dalam liga super, corak permainan kelantan amat menarik dengan teknik hantaran pendek, hantaran yang tepat dan skill yang menakjubkan..

tetapi semalam amat membosankan..pemain pasukan kelantan lebih banyak membuat hantaran jauh dan kadang-kadang hantaran yang dilakukan entah ke mana..

kenapa jurulatih b stianathan tidak mengamalkan corak permainan hantaran pendek..cara itu lebih selamat dan pemain pun tidak mudah kepenatan kalau bermain cara hantaran pendek..

saya bukan menulis sebab saya pandai main bola. saya pun tak pandai tapi saya adalah peminat kelantan dan saya boleh menilai tahap permainan kelantan..

satu lagi, indra putra kelihatan tidak berfungsi dan dia tidaj banyak membantu pasukan kelantan pada perlawan tersebut..

jadi saya sebagai peminat setia kelantan sangat-sangat berharap agar pemain kelantan akan lebih fokus selepas ini dan akan terus mencapai kemenangan dalam setiap perlawanan yang akan dihadapi selepas ini..

sama-sama la semua peminat kelantan mendoakan kejayaan pasukan kelantan..

gomo kelate gomo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FACEBOOK

ARTIKEL POPULAR