Google+ Followers

Followers

CHURP-CHURP

EZYTOPUP

Wednesday, April 27, 2011

SELANGKAH KE FINAL LIGA JUARA-JUARA EROPAH

manchester united berjaya menumpaskan shalke 04 di stadium arena of shalke dengan keputusan 2-0 hasil jaringan wanye rooney dan ryan giggs. dengan kemenangan itu, man.united telah meletakkan sebelah kaki ke final di wembley pada akhir mei tahun ini.

THE RED WARRIORS BENAM GERGASI MERAH KUNING

semalam menjadi saksi kebangkitan pasukan the red warriors apabila berjaya menjinakkan gergasi merah kuning di stadium keramat pasukan kelantan. Stadium Sultan Muhammad ke IV menjadi tempat paling meriah apabila kelantan mengalahkan selangor dengan jaringan 1-0 hasil jaringan penyerang berbisa kelantan, norshahrul idlan talaha pada minit ke-5 perlawanan.

sesungguhnya kelantan telah mula mengorak langkah bagi merealisasikan impian penyokong untuk menjulang piala kebanggaan rakyat malaysia, piala liga super malaysia buat kali yang pertama.

mengulas mengenai perlawanan semalam, permainan kedua-dua pasukan amat menarik dan menghiburkan. tetapi sayang setiap peluang yang terhidang tidak mampu diluahkan dalam bentuk jaringan kerana ketumpulan jentera serangan dan kehebatan penjaga gol masing2.

khairul fahmi che mat menjadi penyelamat kelantan kerana berjaya mengawal gawang kelantan dari percubaan pemain selangor yang diketuai oleh amri yahyah. amri mempunyai banyak peluang untuk menjaringkan gol tetapi berjaya dihalang oleh fahmi yang gagah mengawal gol kelantan.

tetapi masih ada yang perlu diperbaiki dalam permainan pasukan kelantan ini. mereka harus bijak dalam merampas bola dan bijak dalam mengawal bola bagi mengucar-kacirkan pertahanan selangor dan pasukan di dalam saingan liga super ini.

dengan kemenangan semalam, kelantan telah mengurangkan perbezaan mata dengan selangor dan persaingan merebut tempat teratas liga makin rancak apabila terengganu juga mampu untuk menjadi pendahulu liga.

semua itu tidak perlu difikirkan oleh pihak pasukan kelantan. apa yang penting ialah bagaimana cara kelantan harus bermain bagi memenangi setiap perlawanan dan seterusnya menjulang piala liga super malaysia.

kami penyokong kelantan akan terus memberikan sokongan dan kami penyokong kelantan mengucapkan jutaan terima kasih kepada Sultan Kelantan kerana sudi mencemar duli bagi menonton perlawanan tersebut di kota bharu. dengan kehadiran baginda, pemain dan penyokong kelantan makin bersemangat untuk menjulang piala liga super.

gomo kelate gomo

sekian

Monday, April 25, 2011

JUMPA SHALKE 04 DI JERMAN

pada pagi esok, man.united akan bertemu shalke 04 bagi pertemuan pertama separuh akhir liga juara-juara eropah musim ini. bermain di tempat sendiri semestinya satu kelebihan buat shalke 04 yang telah memecahkan rekod kelab, apabila pertama kali menjejakkan kaki ke peringkat separuh akhir liga juara-juara eropah. kemenangan ke atas man.united juga pasti menaikkan semangat shalke 04 untuk melangkah ke pusingan akhir buat kali pertama..

PERTEMBUNGAN GERGASI MERAH MALAYSIA

Pada malam ini satu pertembungan terbesar liga super Malaysia akan berlaku apabila kelantan dan selangor berjumpa di stadium Muhammad ke IV, Kota Bharu. perlawanan tersebut semestinya menjadi tumpuan kerana kedua-dua pasukan ini adalah pasukan yang diramal untuk menjadi juara liga super pada tahun ini. saya akan ulas sedikit mengenai kedua-dua pasukan ini dan apakah kelebihan dan kekurangan kedua-dua pasukan ini..

Wednesday, April 20, 2011

MENGAMUK DI PERLIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

5-1. itu lah keputusan yang terhasil di stadium utama kangar perlis. gol tersebut disumbangkan oleh piya (3 gol) dan nor shahrul idlan talaha (2 gol)..

keputusan tersebut menandakan kelantan berada di tahap yang betul untuk menjuarai liga super pada tahun ini. apa yang perlu dilakukan oleh pemain ialah konsisten dan sentiasa menunjukkan kesungguhan dan permainan yang menarik..

kelantan harus segera memperbaiki kesilapan sebelum ini dengan sentiasa melakukan sesi motivasi antara pengurusan dan pemain. pihak pengurusan harus mengambil berat keadaan pemain dan pemain juga harus menyembunyikan sifat malu untuk berkongsi masalah dengan pihak pengurusan..

dengan cara itu, pasukan kelantan akan dapat menempuhi setiap perlawanan dengan baik dan seterusnya memenangi setiap perlawanan yang dihadapi. saingan tahun ini amat sengit kerana setiap pasukan menunjukkan kelebihan masing-masing dan setiap pasukan menunjukkan permainan yang bermutu dan berkualiti. jadi, persiapan yang rapi, ketahanan mental dan fizikal yang mantap mampu memberikan hasil iaitu kemenangan kepada pasukan.

jadi, diharap pasukan kelantan akan menunjukkan mutu permainan yang menarik dan sentiasa fokus pada setiap perlawanan agar kelantan terus berjaya pada setiap perlawanan.

kami penyokong setia kelantan akan terus memberikan sokongan kepada pasukan kelantan.

gomo kelate gomo.

sekian

Sunday, April 17, 2011

SEKADAR SERI

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Apa sudah jadi dengan pasukan kelantan kita? Kenapa boleh jadi macam ni? Pada awal musim liga super, kelantan gah di persada liga dan sentiasa mantap dalam setiap perlawanan yang dihadapi tapi kenapa sekarang jadi macam ni?

Saya ade dengar dari sumber yang tidak disahkan mengatakan punca kemerosotan pasukan kelantan adalah kerana gaji pemain tidak dapat dibayar. saya meragui kenyataan tersebut kerana pada pendapat saya, mustahil pasukan kelantan mengalami masalah ini. Kenapa saya berkata begitu? sebabnya Kelantan telah dinaungi oleh seorang usahawan yang berjaya dan mendapat penajaan yang banyak dari syarikat korporat. Jika saya salah, tolong perbetulkan..

Yang kedua, kemerosotan permainan kelantan adalah mungkin berpunca dari taktikal yang kurang berkesan. Saya menonton perlawanan perak lawan kelantan dan saya perasan permainan kelantan agak kurang menarik. Hantaran tidak menjadi dan pemain macam tidak selesa berada di atas padang.

Di harap pihak pasukan dan pemain kelantan dapat mengadakan perbincangan bagi mengatasi masalah ini dan seterusnya menaikkan kembali semangat pemain dan penyokong yang amat mengharapkan kejayaan yang berterusan daripada pemain kelantan. Kami penyokong akan terus menyokong kelantan demi kejayaan pasukan menjuarai liga super pada tahun ini..

gomo kelate gomo..

sekian..

Wednesday, April 13, 2011

KECUNDANG KALI KETIGA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

sedih dan pedih apabila wisel penamat ditiupkan oleh pengadil..terasa mecam tidak percaya dengan ape yang disaksikan. betul ke 4 gol? itulah realitinya apabila kelantan dikalahkan oleh pasukan tuan rumah, perak di ipoh perak..

sebenarnya apakah yang berlaku kepada pasukan kelantan kita ni..kenapa prestasi pasukan turun naik dan tidak konsisten? sekejap menang, sekejap kalah..

saya merasakan pemain macam tidak dapat memberikan mutu permainan yang menarik. Mudah kehilangan bola, hantaran tidak tepat dan yang paling nampak ialah pertahanan kelantan yang sungguh rapuh..

nor shahrul dikunci terus oleh pertahanan perak dan bahagian tengah pulak kurang bermutu. sebaliknya perak bebas bergerak di setiap bahagian padang dan berjaya menjaringkan gol yang mudah hasil kelalaian pemain pertahanan..

saya rasa semangat pemain kelantan pada malam tu amat rendah dan harus ditingkatkan untuk bertemu pasukan yang lain pada saingan seterusnya..

saya akan terus mendoakan kejayaan kelantan dan semoga pemain akan terus memberikan persembahan menarik dan menghadiahkan kemenangan buat penyokong kelantan.

gomo kelate gomo

sekian..

Wednesday, April 6, 2011

KECUNDANG KALI KEDUA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

semalam adalah malam yang amat menyedihkan buat penyokong kelantan apabila the red warrior (trw) kecundang buat kali kedua dalam saingan liga super di tangan pasukan kelab, t-team di stadium Sultan Nasiruddin Shah dengan jaringan 4-3..

pada perlawanan tersebut, t-team mendahului kelantan dengan jaringan 2-0 pada separuh masa pertama. t-team mendominasi perlawanan dengan melakukan banyak serangan ke pintu gawang kelantan yang di jaga oleh apek. pasukan kelantan tidak mampu melakukan apa2 untuk melakukan serangan ke gawang t-team kerana t-team lengkap pada setiap bahagian.

pada separuh masa yang kedua, kelantan merubah corak permainan tetapi mereka ketinggalan 3-0 dan kemudian bangkit menjaringkan 2 gol untuk merapatkan jaringan dengan t-team. ketika kelantan rancak melancarkan serangan, t-team berjaya menambah jaringan tetapi kelantan berjaya merapatkan gol melalui tendangan penalti tetapi tidak mampu untuk menyamakan kedudukan dan akhirnya kalah buat kali kedua dalam saingan liga super..

sesungguhnya kekalahan ini mungkin disebabkan oleh kelalaian pemain yang terlalu yakin untuk memenangi perlawanan tersebut, seterusnya mengungguli liga.

apa pun sebagai penyokong kelantan, saya akan terus menyokong dan berdoa supaya kelantan akan berjaya memenangi perlawanan selepas ini..

gomo kelate gomo..

sekian.

Monday, April 4, 2011

BANGKIT LALU MENANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

pada malam sabtu lalu, pasukan manchester united turun bertemu pasukan tuan rumah, west ham united di upton park. pada perlawanan tersebut, man.united menang dengan jaringan 4-2. gol hasil sumbangan hatrik daripada rooney dan 1 lagi hasil jaringan chicarito manakala gol lawan disempurnakan oleh noble melalui 2 tendangan penalti.

BERTEMU T-TEAM DI KUALA TERENGGANU

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

pada malam ini, kelantan akan turun sebagai penghulu liga menentang pasukan t-team di Stadium Sultan Nasiruddin Shah di kuala terengganu pada malam ini.

jika menang, kelantan akan terus bertakhta di liga super dan jika kalah, mungkin selangor akan mengambil alih teraju liga.

kalu kita tengok pada rekod, sememangnya kelantan ade kelebihan. ini kerana mereka telah bertemu pada saingan piala fa dan kelantan berjaya melangkah ke peringkat seterusnya melalui tendangan penalti.semestinya pada malam ini, t-team akan cuba untuk membalas dendam di atas kekalahan tersebut dan kelantan harus bersedia dari segi mental dan fizikal untuk memenangi perlawanan pada malam ini.

saya dan penyokong lain akan terus memberikan sokongan dan berharap kelantan mampu meneruskan rentetan kemenangan untuk menjuarai liga.

gomo kelate gomo

sekian.

Sunday, April 3, 2011

KELANTAN GAH DI PERSADA LIGA SUPER

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

pada hari jumaat yang lepas, kelantan telah mengalahkan harimau muda dengan jaringan 2 berbalas 1 di stadium Sultan Muhammad ke IV.

saya menyaksikan perlawanan tersebut di astro arena dan ape yang saya saksikan pada malam itu, ade sedikit kelemahan yang harus diperbaiki oleh pasukan Kelantan..

pada separuh masa pertama, kelantan menguasai perlawanan dengan baik dan banyak menguasai bahagian kiri dan kanan padang tetapi bahagian tengah kurang menjadi. sebaliknya harimau muda yang menguasai bahagian tengah dan mereka berjaya mengucar-kacirkan bahagian pertahanan kelantan.

pada separuh masa yang kedua pula, kelantan menguasai hampir keseluruhan permainan tetapi sesekali harimau muda dapat membuat percubaan dan hampir menjaringkan gol hasil gerakan mahali dari sebelah kiri pintu gol kelantan. nasib baik, kerana kecekapan penjaga gol, apek berjaya menggagalkan percubaan tersebut.

kelantan juga mempunyai banyak peluang, tetapi s.canturu tidak berjaya menjaringkan gol. mungkin akibat kegopohan, kelanta hanya berjaya menjaringkan 2 gol di laman sendiri.

masih banyak yang perlu diperbaiki. ini kerana jika corak permainan yang sedemikian dilakukan ketika menentang pasukan yang kuat, pasti kelantan akan tersungkur.

apa pun penyokong akan sentiasa menyokong pasukan kelantan dan seterusnya menjuarai piala liga super buat kali pertama.

gomo kelate gomo..

sekian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FACEBOOK

ARTIKEL POPULAR