Google+ Followers

Followers

CHURP-CHURP

EZYTOPUP

Sunday, June 5, 2011

IBARAT PERTEMBUNGAN FINAL PIALA FA 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Dah lama tak berblog pasal pahlawan merah kita. Apakah perkembangan terbaru mereka yer?

Ini lah perkembangannya. Tepat pukul 8.45 malam ini, pahlawan merah akan bertandang ke kubu sang penyu untuk terus menerajui takhta liga super. Perlawanan itu juga ibarat pertemuan final piala fa yang akan diadakan pada 11 jun ini di stadium bukit jalil..

perlawanan pada malam ini akan menjanjikan permainan yang menarik kerana setiap pasukan mempunyai pemain yang berkebolehan dari segi kawalan bola dan menggelecek bola. Pasukan terengganu mempunyai kelebihan pada malam ini kerana mereka dapat menurunkan hampir keseluruhan pemain utama tetapi kelantan agak tempang pada malam ini kerana penjaga gol utama tidak dapat diturunkan. ini kerana apek sedang berlatih untuk pasukan olimpik negara bagi menghadapi perlawanan menentang lubnan nanti bagi kelayakan sukan olimpik. Oleh itu, gawang kelantan akan dijaga oleh shahrizan ismail yang juga penjaga gol kedua kelantan..

Jadi, pada pendapat saya perlawanan pada malam ini adalah stabil dan kedua2 pasukan akan mencatatkan keputusan seri seperti pada perlawanan di kota bharu ketika perlawanan pusingan pertama dahulu..

Apa pun, sebagai penyokong setia pahlawan merah, saya akan mendoakan kejayaan pasukan kelantan dan kita tak perlu jaringan besar, 1 gol sudah memadai pada malam ini. Saya juga berharap agar pemain yang diturunkan pada malam ini akan membuktikan bahawa kelantan adalah pasukan yang layak untuk menggenggam piala liga super dan piala fa..

Semoga kemenangan akan berpihak kepada pahlawan merah dan sang penyu tersadai di pantai sendiri.

gomo kelate gomo..

sekian..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FACEBOOK

ARTIKEL POPULAR